oktober 2014

Just another sunrise

Just another sunrise

Siden det var OD-dagen i dag og jeg ikke trengte å gå ut døra før halv 10, så brukte jeg morgenen på å få med meg den nydelige soloppgangen. Det var rim på bakken, og veldig kaldt, men gud så fin solen er. Var også greit å ikke dra på skolen. Jobbet i avisa, som også er den vanlige jobben min, så venninna mi og jeg intervjuet litt folk, tok litt bilder, drakk kakao og spiste godteri. Det var fint. ♥

NM i foto 2014Fikk premiene mine for NM i foto i går! Var første gang jeg meldte meg på NM i foto, så derfor var jeg bare med i en av to runder, men klarte allikevel å komme på tredje plass (woho). Dette er konkurransen for 2013/2014 i aldersgruppen ungdom under 18 år. Var vel og merke ikke mange påmeldte, men veldig gøy for det om! Har meldt meg på første runden til NM 2014/2015 nå, så vi får krysse fingrene! Under ser dere bildet som kom på tredje plass. Hadde også to andre bilder som fikk hederlig omtale.

Speed edit - October sun

Mikset sammen en liten speed edit i stad, noe jeg er alt for dårlig på å gjøre. Har ikke publisert det ferdig resultatet enda, men tenker jeg kommer til å poste det i morgen. Dere ser det jo også på slutten av videoen. :)

Noen tanker om disse type videoene?

Fading away

Fading away

43/52

høstdagerWell, people used to come here
And pick a flower or two
Now nobody's calling, no
Not even you
But I guess I'm all right
I guess I'm fine
I think sunshine would treat me kind
When I'm feeling kind'a locked up in this house of mine

Favorittsangen min for tiden: Walls av Susanne Sundfør. Er så sykt gira på å dra på konserten hennes på Parkteateret den 8. November, gleder meg så! Er også sykt å tenke på hvor nærme vi er November (Mockingjay premiere ææ), og så desember. Vil egentlig ikke tenke på det, fotografen i meg liker ikke det..

Men ellers, håper alle har hatt en fin dag! ♥ 

canon powershot g1x
tatt med canon powershot g1x

Jeg har fått enda et nytt kamera! Vant en konkurranse hos Picture Scandinavia i sommer, og ettersom det var en del trøbbel med toll osv, så kom kameraet denne uken! Har vært veldig spent på å få det, og etter det jeg har rukket å prøve siden i går, så er jeg veldig gira på å prøve ut alle funksjonene! Kommer til å bruke dette kameraet til hverdagsbilder, og prøve å ta bilder mer fordi det er gøy, og ikke alltid for instagram eller bare ta gjennomførte bilder. Og sjekk den dybdeskarpheten! Det er litt sykt for å være et kompaktkamera.. Skal prøve å ta litt bilder i morgen!

jeg savner..


.. østerrike og den nydelige naturen der


.. tidlige sommermorgener


.. fine osloturer til den botaniske hage


.. den nydelige morgensolen med fineste Camilla


.. fine fine italia

41/52Forrige ukens bilde til 52 weeks prosjektet mitt, bare litt sent. Tok bildet + redigerte det på søndag, og det ble egentlig et hastebilde siden jeg ikke tok noen andre ordentlige bilder enn dette forrige uke (uups). Får forhåpentligvis tatt noen bilder til helgen!

ny iphone!Æææ, nå har jeg endelig fått meg ny iphone! Klarte å knuse skjermen på den gamle i høstferien, så bestemte meg for å likes godt kjøpe en helt ny en i stedet for å bytte skjerm. Gadd ikke bruke enda flere tusen på en iphone 6, så kjøpte heller en iphone 5s ♥♥♥ Veeeldig fornøyd allerede! Den er mye kjappere, og jeg har iOS8, hallelujah!

Har du iphone? Isåfall hvilken?

høstHøsten er så innmari fin. Alle de nydelige fargene, og ikke minst solnedgangen. Solen er fin om sommeren også altså, men nå går den ned tidligere og den blir helt oransje. Men det er også trist at det går mot mørkere tider, merker det veldig på fotofronten ettersom jeg er avhengig av solen, så jeg følger hele tiden med på klokkeslettet den går ned. 18:21 skal den gå ned her i følge appen på mobilen min, og nå stiller vi vel snart også klokka så den går ned en time tidligere.. 

Høsten er fortsatt fin for det om 

behind the scenes & prosessen: dilapidate

For litt siden postet jeg dette innlegget hvor jeg viste ett av bildene jeg tok i høstferien, og også litt rundt det. Nå tenkte jeg å gå enda litt dypere, og vise hvordan prosessen min er i photoshop!


mobilbilder

Som jeg allerede har sakt, så var det tykt av tåke og veldig kaldt. Det blåste sykt mye, og kameraet falt til og med over en gang. Det var egentlig litt stressende hele greia egentlig, siden det var vanskelig å fokusere pga. tåken, veldig kaldt, og generelt vanskelige omstendigheter. Følte meg også ekstra stressa siden jeg fløy rundt i bh, selv om ingen turgåere ville 1. sett meg gjennom tåken, eller 2. gått tur i den vinden midt på ettermiddagen. Jeg prøvde egentlig å bli fort mulig ferdig, så jeg ordnet fokuset og fikk to bilder som ble greie. Deretter tok jeg bilder rundt om i området så jeg kunne gjøre en ekspansion senere. Jeg ser i etterkant at håret mitt ble liggende litt rart, men jeg hadde ingen andre bilder, så det ble bare sånn denne gangen. Lakenet fløy også rundt i alle retninger, man skulle sett meg hahaha. Ler av tanken.


Dette er utgangsbildet mitt. Veldig mørkt (som jeg ofte klarer å gjøre, å ta aaalt for mørke bilder..).


Her har jeg redigert vekk bh-en, og også fått lakenet til å sitte litt penere, for det hadde en del bulker som man ser på det første bildet.


Her har jeg gjort en ganske stor expansion for å få bildet til å bli større, få bedre kvalitet (dette har nå 7668 pixler i bredden), og fordi jeg syntes dybden i bildet blir finere enn om jeg hadde gått lenger unna eller brukt en vidvinkel. Syntes også ekspansions er veldig morsomt å gjøre, haha.


Helt til slutt har vi da redigeringen. Jeg prøvde å lage en balanse mellom rødt og blått, noe som jeg syntes er veldig fint. Prøvde også å legge fokus på meg, og gjøre bildet litt dystert, men allikevel ikke for mørkt. 

Håper dere syntes det er gøy med sånne innlegg! Er ingen hemmelig akkurat at jeg bruker en del photoshop, men jeg ser ikke på det som en negativ ting, heller en hjelpende faktor for å realisere tankene mine. :)

Bruker du photoshop?

jeg er på youtube!

Bare for å opplyse, så har jeg en youtube kanal! Jeg er ingen youtuber akkurat, men hender jeg lager en liten kortfilm når jeg er ute og tar bilder, under instameets eller når jeg redigerer. Så gjerne stikk innom og ta en titt! Tenker å lage flere speed-edits når jeg redigerer, og kanskje prøve å filme litt oftere ♥

Har du en youtube kanal?

autumn touchEt bilde jeg tok i ferien som egentlig ikke ble så mye ut av, men som jeg allikevel hadde det alt for gøy med i photoshop. Oh well, sånn skjer! Elsker kald/varm kontrasten, så jeg endte opp med å like det egentlig. ♥ 

Noe dere vil jeg skal blogge om? Mer foto, redigering, tutorials..? 

dilapidate

Dilapidate - to fall into ruin or decay.

Sånne her bilder gjør meg noe ukonfortabel å ta (selv om jeg egentlig har på bh, shh), men jeg følte meg så inspirert. Selv hvor pisskaldt det var, så inspirerte tåken og lyngen meg (herregud, høres jo helt skrudd ut). Det jeg mener er at jeg vet lyng ser utrolig fin ut om man redigerer den rød, og tåke er generelt noe av det fineste i følge meg, så jeg tenkte at jeg skulle utnytte denne tåkete ettermiddagen til å gå utenfor komfortsonen, og produsere noe jeg blir fornøyd med. Og det ble jeg! Føles så bra å jobbe i timesvis med et bilde man faktisk liker, og det gjør prosessen så mye morsommere. 

Hva syntes du?
Hva gjør deg inspirert? 

preview: melancholiaEn liten preview på en bildeserie jeg har jobbet med i høstferien! Den kalles "melancholia", og er veldig inspirert av gammel VHS-filmer. Tanken kom ut av det blå, og jeg bestemte meg for å lage en serie som spiller på det indre, ikke det ytre. Er ikke helt ferdig med bildeserien enda, men den kommer om ikke lenge! Har også en haug av andre tåke-bilder fra høstferien, så det kommer vel mer av det også :)

blue, blue, blueJeg er så himla kreativ når det kommer til bildetitler, så dette bildet ble døpt "blue, blue, blue" haha. Er på en måte inne i en kreativ sperre, samtidig som inspirasjonen pumper (er det i det heletatt mulig?). Føler bildeutviklingen min står så stille, men jeg prøver virkelig å finne på nye ting. Skal prøve å bruke bloggen litt mer også, så sånn er det.

Hva skjer i verden?

i tåkeland
Denne uken har jeg tatt masse bilder, og nesten alle er i tåken. Første dagen tenkte jeg at jeg måtte kjappe meg å ta bilder, for tåken kom jo til å bli borte dagen etter, så jeg dro ut tre ganger for å forsikre meg om å få tatt de bildene jeg ville. To dager senere var tåken enda tykkere, og jeg måtte ut igjen. Var ute i går også, og gikk opp på en topp hvor det nesten var umulig å se noe som helst (var en smule redd for å bli borte i all tåken hahaa), men det var så utrolig nydelig. Det blåste veldig kraftig, så kameraet falt over ende en gang, og jeg måtte varme meg mellom bildene. Følte meg virkelig inspirert der jeg løp rundt, og det er sånne øyeblikk jeg forstår hvorfor jeg tar bilder, og hvorfor dette er det jeg vil vie livet mitt til, for det er dette jeg elsker å gjøre.

Bilder kommer om ikke lenge! Har lagt ut noen på instagram allerede: @ginackphoto

Om meg

Mitt navn er Gina, en sytten år gammel drømmer med et kamera i hånden. Dette er stedet hvor jeg deler bilder, tanker og tekst.

Jeg kan kontaktes på mail: gina.karlengen@hotmail.com.

Andre steder du kan finne meg:
Facebook
Instagram
Bloglovin

hits